Om Postural Yoga2018-10-24T21:12:41+00:00

Postural Yoga

Postural Yoga är en helt unik yogaform som vuxit fram ur grundpelarna inom Yoga och Postural Terapi.

Den syftar till att återskapa en naturlig balans mellan de djupaste hållningsmusklerna. “Den äkta core-muskelaturen”, samt de större och synligare rörelsemusklerna. Yogan i sin grund ökar rörlighet och smidigheten i kroppen genom att t.ex. involvera stora muskelgruppers smidighet. Till detta kompletterar enkla Posturala övningar som parallellt aktiverar de postural musklerna som katalyserar en positiv förändring inom kroppen.

Båda formerna av träning kompletterar varandra och syntesen blir en härlig combination av “the best of two worlds”.

En smidig, lätt och avslappnad kropp som dessutom upplevs stark och stabil är en unik känsla – det är den Postural Yogans mål. Att skapa ett naturligt lyft genom kroppen är förenat med lycka och glädje inifrån och ut.

Postural Yoga i grupp

Gruppträning är allmänt stärkande och förbättrar din hållningen på ett naturligt, avslappnat sätt. Alla typer av människor mår bra av den typen av träning och det räcker jättelångt för de flesta. Eftersom passen är konstruerade på gruppnivå kan det för vissa ge smärtlindring, funktionsförbättringar redan efter första passet medan andra får jobba en längre period. För de som har en specifik skada eller vill optimera sin egen utveckling ännu snabbare är ett Individanpassat Träningsprogram att göra i hemmet ett bra komplement till grupp-passen.

Aktuella kurser

Postural Yoga Soft

Postural Yoga Soft är ett grupp-pass i lugnt tempo med övningar som har djup korrigerande verkan. Det betyder att övningarna balanserar dina leders position och får dina muskler att hitta rätt neuromuskulär koppling. Vilket gör att musklerna arbetar mer energieffektivt och korrekt. Övningarna återställer kroppens naturliga balans på ett skonsamt och lätt sätt. Klassen passar alla och är den skonsammaste formen av träning, därför kan du utöva denna sortens övningar även om du har många skador eller har mycket ont. Även den mer tränade individen som har snedheter i kroppen kommer märka stora effekter av de till synes enkla övningarna. Övningarna bygger på en djupare förståelse av kroppens biomekanik med sin grund I USA. Inga förkunskaper krävs. Fokus ligger på bäcken och ländrygg.

Se aktuella kurser

Postural Yoga Flow

I Flow-passen kombinerar vi de djupt korrigerande övningar vi utövar i Postural Yoga Soft med mer utmanande övningar. Vi utgår från solhälsningen och du får en härlig mix av traditionell Yoga och Postural Terapi. Det bästa ur två världar.

Se aktuella kurser

Postural Yoga för mammor

Efter en graviditet har kroppen genomgått en stor förändring och process. I sin iver att komma tillbaka i form går många ut för hårt istället för att lyssna på sin kropp och skynda långsamt. Passa på att ta detta tillfälle att balansera upp kroppen, räta till bäcken och ländrygg och skapa en funktionell grund för resten av livet eller inför nästa graviditet!

Postural Yoga för mammor är en unik träningsform som har sin grund från Postural Terapin, USA och från Yoga. Övningarna syftar till att korrigera hållningen och skapa muskulär balans. Du kommer snabbt känna dig stabilare, starkare och få en märkbart mer avslappnad och upprätt hållning. Grundfilosofin är att hållning ska komma naturligt, kännas lätt och avslappnad, inte vara ansträngd eller något som du aktivt måste tänka på. Övningarna är konstruerade att “kicka igång” hållningsmusklerna som på ett naturligt sätt återskapar balansen och lyfter kroppen efter en graviditet!

Kursen riktar sig både till dig som är nybliven mamma och till dig som sedan tidigare genomgått en graviditet. Små barn är välkomna att följa med på passen men syskon och äldre barn får stanna hemma.

Individanpassat Träningsprogram

För optimal skräddarsydd effekt för just dig rekommenderas ett eget individanpassat träningsprogram.  Då garanteras att du jobbar på de strukturella obalanser som är viktigast för just dig och effekterna kommer snabbt. Ett jättebra komplement till grupp-passen.

Läs om individanpassade Träningsprogram

separator

Boka tid